Nauči prepoznati 3 vrste sushija: nigiri, hosomaki i uramaki

Sushi dolazi u različitim oblicima i veličinama, a svaki od njih se različito priprema. U nastavku otkrivamo tri vrste sushija koje osvajaju srca ljubitelja ovih malih remek djela: Nigiri, Hosomaki i Uramaki.

Nigiri – savršenstvo jednostavnosti

Nigiri je klasičan oblik sushija, jednostavan za napraviti, a istovremeno elegantan i neodoljiv. Sastoji se od smotuljka riže oblikovane rukama sushi majstora, prekrivene sirovom ribom, škampima ili drugim morskim plodovima. Nigiri je savršen način za uživanje u svježini i okusu najfinijih sastojaka u njihovom sirovom, autentičnom obliku.

nigiri

Hosomaki – simbol tradicije

Kad pomisliš na sushi, sigurno prvo pomisliš na hosomaki. Hosomaki je jedan od najpoznatijih i najjednostavnijih oblika sushija. Ovaj kompaktni zalogaj izrađen je od alge, riže i jednog glavnog sastojka po izboru, često svježe ribe ili povrća. Suvremene varijacije hosomakija mogu uključivati i kombinacije umaka i začina koji dodatno obogaćuju njegov okus.

hosomaki

Uramaki – inovacija okusa

Uramaki, poznat i kao “inside-out” rolica, predstavlja inovativni pristup tradicionalnom sushiju. Alga je smještena na unutrašnjoj strani, a riža je izvana. Sredina uramakija često sadrži kombinaciju ribe, povrća, avokada i drugih raznolikih sastojaka, stvarajući jedinstvene okuse. Ova tehnika omogućuje majstorima sushija kreativnu slobodu u eksperimentiranju s različitim kombinacijama sastojaka. S obzirom na svoju raznolikost i iznenađujuće ukusne kombinacije, uramaki je postao omiljen među ljubiteljima sushija koji traže nešto novo i uzbudljivo.

uramaki

Istraži Gyotaku sushi selection ponudu i pronađi svog favorita među navedenima.